9.01.2010 г.

Впечатляващото завръщане на Михаел Шумахер в спорта

от Ед Гормън, Times

Завръщането на Шумахер ще се отрази много добре на спорта. Той ще се изправи срещу Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, които карат за бившия му отбор Ferrari, Люис Хамилтън и Дженсън Бътън за Макларън и Себастиян Фетел, който е последната германска звезда в спорта. Очертава се страхотен сезон.

Неговото решение да се завърне дойде най-вече от усещането, че през 2006 г. се отказа малко прибързано. Той все още бе на върха на възможностите си и след това му бе трудно да се адаптира към нормалния начин на живот. Ясно е, че се завръща с амбицията да се състезава на същото ниво, на което се състезаваше и когато се отказа. Можем да очакваме, че Шуми ще даде всичко от себе си още от самото начало.

Трудно е да се каже обаче дали ще може да се бори за титлата. Това е голямо предизвикателство за него. Той се намира в нов отбор, с нова кола и ще трябва да се бори срещу вече доказани млади състезатели, които разполагт с много талант.

Най-големият проблем за Шумахер е много малкото време, с което разполага, за да се адаптира към колата преди първото състезание през март. Затова надпреварите в Бахрейн, Австралия и Малайзия ще бъдат много важни за него. Можем да бъдем сигурни обаче, че Шумахер ще използва всяка една секунда пълноценно, за да даде най-доброто от себе си.

Решението да кара за Mercedes бе логично. Все пак съществуваше вероятност да се завърне във Ferrari особено след поставеното предложение даден отбор да се състезава с три коли, но тази идея пропадна.

Освен Ferrari, най-близката алтернатива за Шумахер бе да кара за бившия си шеф Рос Браун - човекът, който изигра много важна роля при успеха на германеца в Benetton и Ferrari. Връзката между двамата изглежда естествена и е логично най-добрият германски пилот да кара точно за Mercedes.

Това са само добри новини за останалите, тъй като Люис Хамилтън смята Шумахер за легенда и за пилота на McLaren със сигурност ще бъде особена чест да се състезава срещу него. Същото се отнася и за Фетел. Това ще бъде като пътуване назад във времето за младите пилоти.

Алонсо ще знае какво да очаква от Михаел и ще се възползва от предизвикателството. Испанецът има няколко страхотни битки срещу Шумахер и психически ще бъде подготвен за сблъсъка. Маса от своя страна със сигурност ще приветства завръщането на своя ментор от дните на Ферари преди няколко години.

0 коментари:

Публикуване на коментар